در مقاله قبل از سایت استاد اکرم محموزاده مدرس فرزندپروری ایران به بررسی اهمیت عدم توانایی دوستیابی کودکان و دلایل آن پرداختیم. در این بخش والدین برای حل عدم توانایی کودکان در دوستیابی میتوانند از راهکارهای زیر استفاده کنند.
میتوانید او را در کلاسهای مختلف با محتوای متفاوت ثبت نام کنید. اینجا فقط مهم این است که کودک در موقعیت دوستیابی قرار بگیرید و در فضایی بدون فشار، به دوستیابی بپردازد. در کنار پیدا کردن دوست کودک مهارتهای مختلفی را میآموزد و به مرور اجتماعی تر میشود.
برای اینکه کاستی و نواقص روابط کودکتان آشکار شود میتوانید دوستش را به خانه دعوت کنید تا با هم بازی کنند. سپس رابطه دوستی شان را زیر نظر بگیرید و درباره چگونگی حل نواقص در رابطه دوستی مطالعه کنید. یکی دیگر از راه های ارتباطی این است که به کودکان بگوییم با کسانی دوست شود که با او شباهت دارند و یا در زمینهای با هم مشترک اند. مثلا اگر کودک شما به ورزشهای رزمی علاقه دارد، به کودکانی نزدیک شود که با آنها احساس نزدیکی و شباهت میکند.
یکی از اقداماتی که والدین میتوانند انجام دهند این است که خودشان، هم سن و سالانی را برای کودک در نظر بگیرند و برای گردش دسته جمعی یا مهمانی با آنها معاشرت کنند. با این حال والدین باید بدانند که بعد از مدتی لازم است که کودک خودش راه و روش ادامه رابطه را بداند و به والدین متکی نشود.
بازی یکی از راههای ارتباطی مناسب با کودکان است. به دلیل جذابیتی که بازی برای کودکان فراهم میکند، آموزش مهارت دوستیابی در مدرسه یا دیگر محیطها آسان تر میشود. میتوانید با اجرای نمایش یا بازی با کودکتان در خانه، مهارتهای ارتباطی و دوستیابی را به آنها آموزش دهید.
کودک ما تمام زندگی ماست، برای زندگیمان وقت بگذاریم